Wijzigingen onderzoekskader Inspectie van het Onderwijs

Ben jij al op de hoogte van de nieuwe wijzigingen onderzoekskader van de Inspectie van het Onderwijs? Brengt dit ontwikkelvragen met zich mee voor het onderwijs en kwaliteitsbeleid bij jou op school?

In het onderzoekskader PO beschrijft de inspectie wat zij onderzoeken en hoe zij dat doen in het basisonderwijs. Ieder jaar wordt het kader bijgesteld, bijvoorbeeld omdat er nieuwe wet- en regelgeving bij is gekomen, of omdat er verduidelijking gewenst is op standaarden. Per 1 augustus gaan deze wijzigingen dan in, dus ook bij de start van dit schooljaar.

Dit jaar is er o.a. een nieuwe standaard bijgekomen. Dat is de standaard ‘basisvaardigheden’. Burgerschap is één van de beschreven basisvaardigheden. Voor veel scholen een onderwerp waar veel aandacht aan wordt besteed, maar voldoe je daarmee ook aan de standaard? Hoe staat het met de andere basisvaardigheden bij jullie?

De standaarden ‘zicht op ontwikkeling en begeleiding’ en ‘pedagogisch didactisch handelen’ zijn verduidelijkt. Waarschijnlijk is veel daarvan al zichtbaar bij jullie op school, maar waar hebben jullie mogelijk nog puntjes op de i te zetten?

Ben je benieuwd naar de wijzigingen? Lees ze hier.

Heb je verdere vragen, of zou je eens willen sparren over wat dit voor jouw school betekent? We denken graag met je mee.

Neem contact op met Caroline Erkens van Fenom Ontwikkelkracht via c.erkens@fenom.nl.

Meer weten?

Vraag het Caroline Erkens

06 30 26 71 75
c.erkens@fenom.nl