Portfolio > Coaching leerkrachten en schoolleiders


Coaching leerkrachten en schoolleiders

Fenom begleidt leerkrachten en schoolleiders op maat. Hierbij staat een betekenisvole hulpvraag centraal. Hoe ga ik om met lastige ouders en hoe bepaal ik hierin mijn positie als schoolleider? Hoe kan ik als leerkracht op 3 niveaus differentiëren tijdens mijn instructies, ik heb het gevoel dat ik kinderen tekort doe. Ik kom elke dag tijd tekort en weet niet hoe ik keuzes hierin kan maken. Mijn team komt moeilijk in beweging, waar begin ik? Dit zijn vragen die ons regelmatig gesteld worden. Samen met de betrokkenen stellen we een trajekt op maat samen. Hoe kunnen we schoolleiders en leerkrachten in succes brengen.

Enkele reacties: Ik communiceer nu snel en duidelijk naar ouders en geef eindelijk mijn grenzen aan, ouders hebben nu respect voor mij als schoolleider.

Ik plan mijn week van tevoren en maak hierin keuzes, wat ga ik vandaag doen en wijk daar niet vanaf, het is eigenlijk heel simpel. Ik ga nu naar huis en weet dat mijn werk voor die dag af is.

Ik heb mijn team medeverantwoordelijk genmaakt voor de onderwijsontwikkeling op onze school. We werken met leerteams en leerkrachten zijn met elkaar in gesprek over het vak. Het bruist van de energie in de school.

Fenom weet mijn vragen steeds goed naar de praktijk te vertalen. Ik stel mijzelf regelmatig de vraag: Wat betekent dit voor de dagelijkse praktijk binnen mijn schoolorganisatie? Dat helpt enorm.


Terug naar overzicht